ابوالفضل عالي گفت: اين پژوهشهاي جديد بسيار جامع بوده و تمام جنبه هاي مطالعاتي را دربرخواهد گرفت.
وي در ادامه خاطرنشان کرد: طي دوسال گذشته برخي آزمايشها توسط محققان ايراني و خارجي روي مومياييهاي کشف شده انجام و نتايج جالب توجهي بدست آمده است.
به گفته اين باستان شناس: با وجود مطالعات انجام شده هنوز ناشناختههاي بسياري از مومياييها و اشياء کشف شده از معدن نمک وجود دارد که در صورت ادامه پژوهشها مطالعات جديدتري در زمان حيات بدست خواهد آمد.
در زمستان سال ۱۳۷۲، معدن کاران به هنگام خاک برداري و استخراج نمک از بخشهاي زيرين تپههاي معدن نمک چهرآباد واقع در يک کيلومتري جنوب روستاي حمزه لو در ناﺣﻴﮥ غرب شهرستان زنجان، با نيم تنه يک جسد مواجه شدند . اين جسد که داراي ريش و موي بلند و حلقهٔ گوشوارهاي از جنس طلا در گوش چپ بود شامل يک ساق پا درون چکمهٔ چرمي، سه قبضه چاقو ، شلوارک، شي نقرهاي، قلاب سنگ، قطعات طناب چرمي، سنگ ساب، يک عدد گردو، قطعات سفال و چند تکه پارچه منقوش و قطعات خرد شده استخوان بود.
جسد مزبور در اواسط يکي از همين تونلها که حدود ۴۵ متر طول داشت، بدست آمد. سه جسد ديگر از جمله يک زن در اين ناحيه نيز چندي بعد کشف شدهاست. باستان شناسان در مورد ظاهر اين پيکر گفتهاند احتمالاً مرد نمکي از طبقه اشراف تات زبان و شاهزادهها بوده زيرا بر روي لباس او جواهرات و زيورالاتي پيدا شده که مخصوص اين طبقه بوده است .
همچنين باستان شناسان براين باورند که او يا در حال فرار به غار پناه برده يا در جنگي از ميدان گريخته و به غار پناه آورده، آنجا فوت کرده و موريانهها پيکر آغشته به نمک وي را خوردهاند ./118
انتهای پیام/